Skip to main content

Even voorstellen: Mark Zwartkruis, Communicatiemedewerker

Even voorstellen: Mark Zwartkruis, Communicatiemedewerker

Afgelopen maand ben ik gestart als de nieuwe communicatiemedewerker van het WildlifeNL project. Mede dankzij het warme welkom van mijn collega’s, heb ik vrij snel mijn plek weten te vinden in deze nieuwe uitdaging. Er is nog veel te leren en ontdekken, maar ik ben ervan overtuigd dat ik binnen de kortste keren helemaal ‘up-to-speed’ zal zijn.

Voorstellen

Sinds ik in 2017 ben afgestudeerd als Communicatiewetenschapper op de Radboud Universiteit, heb ik verschillende redacteurs- en communicatiefuncties bekleed. Van schrijven voor verschillende business-to-business tijdschriften tot communicatieklussen voor verschillende verenigingen en instituten. In mijn vrije tijd ben ik veelal bezig met schrijven, gamen, films kijken én terrasjes pakken met vrienden. Daarnaast mag ik ook graag sporten en ben ik gek op muziek. 

WildlifeNL en ik

Vanuit mijn privéleven zijn er niet direct veel connecties te vinden met het WildlifeNL project. Je zou kunnen beargumenteren dat mijn uit de kluiten gewassen kat (die regelmatig een wilde bui heeft) het dichtste in de buurt komt.  Toch ben ik erg enthousiast om onderdeel uit te maken van dit project, omdat het zo multidimensionaal is. Ingewikkeld en behapbaar tegelijk.

Samenleven met wilde dieren en onderzoeken hoe dit proces soepeler kan verlopen in de toekomst is een complexe opdracht. Tegelijkertijd kun je het onderwerp op zo’n manier uitleggen dat vrijwel iedereen wel raakvlakken kan vinden met zijn of haar eigen leven. Het is dan ook een vraagstuk waar veel mensen wel iets vinden en een mening over hebben. Dat maakt het voor mij als communicatiemedewerker extra interessant. 

Ik kijk er dan ook erg naar uit om mijn steentje bij te dragen en de grote doelgroep bij wie dit onderwerp op de één of andere manier leeft samen te bereiken en informeren. 

Lees meer blogs